Dr. James Dobson-Kurt Bruner: Apa nélkül

Milyen lesz a világ húsz év múlva, ha a jelenlegi gazdasági-társadalmi folyamatok nem változnak? Erre a kérdésre keres- és talál- választ Dr.James Dobson és Kurt Bruner könyve, az Apa nélkül.
Hát milyen is lesz a világ 2045-ben?
- Az USA, és ezáltal az egész világ mély recessziót él át.
- A jóléti társadalom alapjai megbomlanak
- Kína is gazdasági válságba kerül a születésszám korlátozása miatt, Japánról és Oroszországról már nem is szólva
- Általános demográfiai válság is nehezíti a helyzete, az egész fejlett világban csökken a születésszám
- Mindennek tetejébe erkölcsi válság is jelentkezik: hivatalossá teszik az önkéntes eutanáziát ( felvállalva az ezzel járó rengeteg jogi problémát), nemcsak idősek, de betegek esetében is. Az emberi élet szentsége oda. Feminista szervezetek pedig igyekeznek minél több pozíciót megszerezni, de a konzervatívok ezt még sikerrel akadályozzák meg.
- Bűnözés és politika a jelenleginél is jobban összefonódik.

Az Apa nélkül című könyv ( a cím egyébként metaforikus: Apa itt jelenti Istent is) legnagyobb erénye, hogy nem pusztán valamiféle apokaliptikus víziót mutat, nem prédikáció,  hanem a szó igazi értelmében vett regény: hús-vér emberek szerepelnek benne, minden kínjaikkal és örömeikkel, életuntságukkal és életörömeikkel. Szerzők nem hódolnak be a manapság oly divatossá lett liberális kereszténységnek.Arról írnak, hogy pozitív és negatív értékek hogyan jelennek meg a mindennapokban.
A Dr.Dobson-Bruner szerzőpáros olyan keresztény szellemű könyvet alkotott, melyet fiatalok is szívesen elolvasnak, mert egy adott problémát izgalmasan, cselekményesen fogalmaz meg, ellentétes értékeket szembesít, nagyon jók a dialógusok. Érdemes lett volna a könyv marketing-portfólióját a fiatalokra fókuszálni: ez nekik való, a tizen-huszonéveseknek. És persze az ennél idősebb fiataloknak.

Immanuel Szószóró, 2015. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása