George Cooper:Magánügy

Van az úgynevezett szórakoztató irodalomnak, a bestsellernek, ha úgy tetszik, egy számomra -és még sok magyar Olvasó számára- rendkívül rokonszenves iránya, ez pedig a szatirikus kalandregény. Igen, pontosan az, amit a tragikusan fiatalon elhunyt Rejtő Jenő is művelt. George Coopert joggal nevezhetjük Rejtő Jenő méltó utódjának, legalábbis a Magánügy című könyve több, mint ígéretes.
Arról van szó, hogy van egy örökség, aminek mindenki örülne. Csakhogy a mi örökösünk sehogy sem akar előkerülni, mintha az egész nem is számítana neki. Két detektív- egy magán, illetve egy kényszernyugdíjazott állami- elindul, hogy a világ végén is megtalálja az ifjú örököst. Csakhogy közben mindenféle bűnös összeesküvések nyomaira bukkannak, bérgyilkosok kergetik őket, a szerelem démona is üldözőbe veszi hőseinket- hogy aztán a végén mindannak az ellenkezője derüljön ki, amit addig az egész cselekményről gondoltunk.

Most amikor ezt a könyvajánlót írom, nyár van, és hát a nyaralásra is vinni kell könyvet, mert mi van, ha rossz az idő, stb. George Cooper Magánügy című regénye kitűnő választás az olvasni is szerető nyaralóknak. Könnyed stílus, izgalmas cselekmény. Mi kell még a sikerhez.

A könyvet több helyen is megvásárolhatjuk, én itt találkoztam vele: szukits.hu

Kiadta az Álomgyár Kiadó, 2020-ban. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása