Szelle Ákos:Sebek a falon

Megjegyzés:Mivel egy keresőoptimalizálási szaki azt mondta, érdemes a cikk elejére tenni a linket, nem pedig a végére, ahogy mi ezen a blogon szoktuk, itt van hát az Animus Kiadó linkje.

És akkor itt a könyvajánló!
Magyar pszichokrimi, méghozzá jó! Szelle Ákos:Sebek a falon című könyve remekül sikerült. A főhős bizonyos Kroszner Barnabás középosztálybeli magyar átlagember, aki fiatalkorában csinált ezt-azt, de azért nem vészes. Egyszer csak- ahogy mondai szokták- összeomlik a birodalom, meggyilkolják Barnabás édesanyját. A rendőrségnek tippje sincs- legalábbis használható, az nincs- úgyhogy Krozner hazaköltözik szülőfalujába. Ahol aztán újabb gyilkosságok követik egymást. ( tovább nem mesélem a cselekményt, mert akkor nem lesz érdekes a könyv...)

Ami erősen emeli Szelle Ákos könyvének értékét:
1. Remek hangulatábrázolás. Ha hasonlítani kell: kicsit Maigret-s, de annál azért vidámabb.
2. Realista, de nem hiperrealista vagy "mocsok-realista" stílus: a Sebek a falon a 21.századi magyar társadalom tükre.
3. Nagyon kevesen tudják jól megírni, hogyan válik az átlagemberből nyomozó ( Ez olykor még Agatha Christie-nek sem sikerült). Szelle Ákos ezt kiválóan megoldja.
4. Nagyon váratlan a vég. Nem arról van szó, hogy van három gyanúsított, aztán közülük lesz valaki, hanem sok lehetőség közül választhat az, aki szeret olvasás közben találgatni.

Úgyhogy minden krimikedvelő könyvespolcára ajánljuk, el lehet kezdeni olvasni! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása