Popper Péter:Mi az élet étterme?Étel- és életreceptek

Popper Péter:Mi az élet étterme? című könyve az ájurvédikus orvosláson keresztül mutatja be azt a testi-szellemi utat, melyet az egyénnek végig kell járnia ahhoz, hogy legalább reménye legyen a harmóniára. Az ájurvéda klasszikus tanai mellett- és jó, hogy Popper Péter nem megy bele a szűk, csak szakembereket érdeklő terminológiába- szó esik itt  a konfucianizmusról,a buddhizmusról, szexuális életről, megfelelő táplálkozásról. Mély spirituális tartalom, laza szerkesztés.

Ami rögtön nyilvánvaló: az ájurvéda receptek egyáltalán nem bonyolultak. Nem állítom, hogy minden magyar háztartásban akad pl.vörös lencse, vagy éppen fűszeres vaj. Nem kell főhivatású gasztronómusnak lenni ahhoz, hogy a Szerző által ajánlott eledeleket elkészítsük.
Jó mulatást hozzá!

Saxum Kiadó, 2013. Szokásunk szerint linkünk a Kiadó weboldalának főoldalára mutat:saxumkiado.hu

És egy személyes megjegyzés: engem keresztényként igencsak különösen érintett a 67. oldalon olvasható Rigvéda-részlet: " Kezdetben Prádzsapáti volt a Brahman/ Akinél az Ige volt/ És az Ige volt valóban a legfőbb Bráhman". Mint arra a Szerző rámutat, igencsak kompetetív a János Evangéliuma kezdő soraival. S hogy azért ellentmondjak a könyv kiváló Szerzőjének: ebből nem következik az, hogy csak egyféle transzcendencia van...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása