Csizmadia Ervin:A politika,mint titok

  1. Csizmadia Ervin könyvében a magyar demokrácia példáján keresztül mutatja be a politika eddig nem ismert,vagy ily módon még nem tárgyalt "titkait". A politika,mint titok című könyv első fejezete azt kutatja, milyen módszerrel érdemes közelíteni a politikához. A második fejezet annak jár utána,miért a múlt felől közelítünk a jelenhez.Miért mondja a baloldali a jobboldalira,hogy fasiszta, s miért címkézi a jobboldali a baloldalit kommunistának?

  1. A harmadik fejezet liberalizmus és demokrácia kapcsolatát firtatja,kitérve arra a kérdésre is,hogy létezik-e konzervatív vavy többségi vagy autoriter demokrácia is. A negyedik fejezet azt elemzi,miért vagyunk hajlamosak mi,magyarok,a politikát kizárólag mint belpolitikát nézni,s elhanyagolni a nemzetközi összefüggéseket. Az ötödik fejezet pedig a politika hálózatiságát tárgyalja,azt,hogy hogyan alakult hálózattá az a rendszer,melynek a politika is szerves része. Az utolsó fejezet pedig arról gondolkodtat el,hogy alkalomadtán nem árta egy kis iróniát is vinni a politizálásba.

  • Csizmadia Ervin könyve igazi független politikai elemzés,felül áll mindenféle pártpolitikán,sem nyílt,sem burkolt ideológiai agitációt nem tartalmaz. Éppen ezért szívből ajánlhatjuk minden politukafigyasztónak és politikusnak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása