Halmos Mónika: 55 remek házi leves

A modern gasztronómia legújabb fénykorában a levesek kissé háttérbe szorultak. Előételt eszik mindenki, aki ínyenc.
Éppen ezért hiánypótló Halmos Mónika és Gabula András könyve, az 55 remek házi leves. Nagyon jó, mindenki által elkészíthető recepteket és káprázatos ételfotókat láthatunk ebben a könyvben. Külön ajánlom kipróbálásra az Erőlevest parajos palacsintával, a Helgolandi spárgalevest, a Szárnyaskrémlevest zabpehellyel, a Szász bodzabogyólevest ( eszméletlenül finom!!),

de mindennek királya számomra a Bóbitás csirkehúsleves. Nagy társaságban ettük, és mindenkinek ízlésével találkozott, alig negyedóra- húsz perc alatt elfogyott egy nagy fazék. A csirke minden gyönyörét ott találod benne, s bár nem könnyű elkészíteni- talán ez az egyetlen ilyen recept ebben a szakácskönyvben- a végeredmény mindenért kárpótol. Az meg egyenesen zseniális, hogy csiperkegombát is teszünk bele. Annyira megdobja az ízét...

Nagyon jó a könyv, minden háziasszony konyhájában ott a helye. Én továbbfejleszteném a dolgot, megírnám kissé több recepttel, mondjuk 110 vagy 120 levessel, aztán pedig csinálnék az egészből egy nagy gyűjteményt. Szerintem ez könyvpiaci stratégiának is felfogható...
Az ételfotók pedig minden dicséretet megérdemelnek. Csorog a nyál...

FOOD TIME, é.n.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása