Dr. Immanuel Sücker:Utazás az űrbe vagy utazás a mennybe?

Dr. Immanuel Sücker német kémikusprofesszor rendkívül tömör, kiválóan megírt könyve arról szól, hogy a természettudományoknak és az emberi megismerésnek is megvannak a maga határai. Az Utazás az űrbe vagy utazás mennybe?- kérdésföltevés voltaképpen arra vonatkozik, hogy akar-e az Olvasó megragadni a materiális értékeknél, vagy szeretne valami ennél többet, ragyogóbbat, valami transzcendenst. Sücker professzor válasza egyértelműen igen.

Szerző meggyőzően cáfolja azt a sajtóban elterjedt és a közvélemény agyába értelmetlenül belesulykolt nézetet, miszerint azzal, hogy az ember eljutott a Holdra, valami új korszak kezdődött. Sücker rámutat, hogy ez az amúgy rendkívüli tett az emberiség nagy részénke életére egyáltalan nem volt hatással, sok ember dolgozott azért, hogy néhányan a Holdra jussanak, miközben az USA harmadára csökkentette a harmaidk világ támogatását azért, hogy a John F. Kennedy elnök által meghirdetett projekt sikeres legyen.

Sücker szerint a legvonzób alternatíva az, hogy a látható világban helyét nem találó ember Isten felé fordul. Mert Isten a világűrnél, a látható Kozmosznál sokkal többet ígér mindazoknak, akik hívéül szegődnek: a láthatatlan vliágon túli egeket, az örökkévalóságot, ahol nincs földi értelemben vett tér iés idő, ahol az örkké érvényes Igazság uralkodik. Az Örökkévalóságot. Számomra nagyon szimpatikus, hogy egy természettudós így vélekedik a világról, bevallom, óriási hatással volt rám ez a mindössze 23 oldalas könyv. Kis terjedelem, gazdag mondaniváló.

Nem vitás, hogy melyiket választom: a mennyet. Az űr pedig maradjon meg magának milliárdnyi titkával. Ott nem leszünk boldogok.

Kiváló keresztény könyv.

Evangéliumi Iratmisszó, é.n.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása