Tom Bridge: A legjobb receptek:Csirke

A magyar gasztronómiát sokáig azzal támadták, hogy túlzottan sertéshúspárti. Ez mára már nem igaz, amint az Tom Bridge könyvéből is kiderül. A Legjobb receptek:Csirke című modern, gazdagon illusztrált szakácskönyvben a pipihús mindenféle formáját megtaláljuk: főve, sütőben sütve, grillezve, töltve, apróra vágva, egészben, stb. a legérdekesebb az, hogy ha megvizsgáljuk ezeket a recepteket, valahogy ismerős lehet: a magyar konyha hagyományosan népszerű levese a csirkehúsleves, a töltött csirke is gyarkan kerül magyarok asztalára, a csirkemell pedig a vasárnapi és ünnepi ebédek kedvelt fogása, szinte minden formában.

Lehet, hogy van kollektív gasztro-tudatalatti? Léteznek olyen ételek, melyek minden európai konyha számára az alapvetést jelentik, s ezeknek van bizonyos számú variációjuk az egyes nemzeti konyhákban? Ki tudja. Az biztos, hogy Tom Bridge:A legjobb receptek:Csirke című könyvét minden háziasszonynak, anyukának és nagyinak érdemes megvásárolnia, mert maradandó, értékes ötletekkel halmozza el az igényes főzőmestereket. Jó étvágyat!

xxxxxxxxxxxxxxx

Azért ezt a blogomat is nézd meg:mediaszemle.blogspot.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása