Dick Mills: Akváriumi halak

A könyv alcíme: képes ismertető 500-nál több akváriumban tartható tengeri és édesvízi halról.
A magyarországi akvarisztika nem mostanában éli fénykorát. ennek pedig az az oka, hogy a halak iránt általában gyermekkorban érdeklődnének, a szülők viszont nem szeretnek bajlódni ilyesmivel, így aztán inkább lebeszélik a gyereket az akvárium-tartáról vegyen inkább kutyát vagy macskát.
Úgyhogy Dick Mills könyvét elsősorban azoknak ajánlom, akik valamilyen okból hezitálnak a legyek akvarista-ne legyek akvarista egzisztenciális dilemma körül.
Csodálatos állatok ábrái lathatók itt. Egyik kedvencem a holdfényű doktorhal, gyönyörű, kékessárga színben játszik. A kolibrihal nevével ellentétben nem színpompás, viszont a hátán lévő csík csodálatos arányosságot kölcsönöz megjelenésének. A feketeszárnyú legyezőhal különleges úszója és pöttyei, az rögtön rabul ejti az embert. A legkülönlegesebb mind közül a hólyagszemű aranyhal, kidülled a szeme, mint két nagy sárgadinnye. Tudósoknak ajánlom a színváltó császárhalat, nagyon szép sötétkékből átmegy nagyon szép sárgába. A szeplős zászlóhal pedig, mint valami jámbor kismackó, szopogatja az algát.
Dick Mills könyve persze profiknak vagy félprofiknak is szól, így aztán nagyon komoly leírások is olvashatók benne. De az igazi, az a látvány. Isten csodálatos teremtményei az akváriumi halak.
Ha pedig átnézte dick Mills könyvét, és azt gondolja, megtalálta a hobbiját, akkor itt van az akvarisztikai szövetség oldala:adjukossze.hu

Panemex Kft, és Grafo Kft, 2000.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása