Jonathan Cahn: A paradigma

A paradigma szó általánosan elfogadott nézetrendszert, megközelítést jelent. Jonathan Cahn könyvében új történelmi paradigma megalkotására tett kísérletet- s azt kell mondanom, ez a paradigma igen-igen meggyőző.
Ahhoz, hogy A paradigmát értően olvasni tudjuk, ismerni kell a Bibliából Akháb király, Jezábel királynő és illés próféta történetét. Azt ajánljuk, ezek nélkül hozzá se fogjon Jonathan Cahn könyvének olvasásához. Nem mintha a Szerző nem lenne előzékeny, elég sok bibliai idézetet tartalmaz a könyv, de azért jobb, ha önállóan kutakodunk...
Aztán érdemes átnézni az USA 20. század végi történelmét, különös tekintettel Bill Clinton elnöki időszakára. Clinton nem fukarkodott a botrányokkal, különösen ismertté azonban a Monica Lewinskyvel folytatott - általa tagadott, majd beismert- viszonya tette.
Cahn azt állítja, hogy a két történet összefügg. Akháb király vétke és Bill Clinton amerikai elnök vétke ugyanaz- csak éppen más korszakban. Nagyon szépen logikusan vezeti Olvasóit a Szerző, minden állítását alaposan dokumentálja. Van az egész könyvben valami józanság, szenzáció-mentesség, ami vonzóvá teszi a művet.  Egyszerűen arról van szó, hogy újabb bibliai prófécia vált valóra a látható világban.
A gond akkor kezdődik, ha nem hiszünk a Bibliában, vagy nem hisszük, hogy a Biblia próféciákat tartalmaz. Mert ha nincs hit, Paradigma sincs. Csak a régi, a materialista, melyhez már egyre kevesebben ragaszkodnak.
A paradigma című könyv kísérlet egy elavult gondolkodás meghaladására. Nagyon jó, ajánljuk mindenkinek, még akkor is, ha témaválasztását tekintve kissé szokatlan.

Patmos Records, Budapest, 2018.
Íme, a Kiadó, weboldala és webáruháza:patmosrecords.hu

Nagyon sok kitűnő keresztény Szerző könyvei közül válogathatsz!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása