Cathrine Price: Digitális detox. Győzd le a mobilfüggőséget

Egyetlen apró megjegyzéssel indítanék: a könyv alcíme után illene tenni egy felkiáltójelet!Ettől eltekintve kitűnő és hasznos olvasmányélményt nyújt Cathrine Price könyve. Azokhoz szól elsősorban, akik egy kicsit- vagy nagyon- sokat foglalkoznak a mobiljukkal, a tabletjükkel, a mindenféle okoseszközökkel. A Digitális detox című könyv két részből áll: az első részben Szerző vázolja a mobilfüggés okait és hátrányait, a másodikban konkrét, harminc napos receptet ad arra, hogy csökkentsük a mobilfüggőséget.
Utóbbi rész tetszik legjobban. Nagyon gyakorlatias. Ilyen tanácsokat ad, mint pl. ne tarts mobiltelefont a hálószobádban, inkább csak böngészőből nézd meg a kedvenc oldalakat, jelölj ki időpontot, amikor senki semmivel nem zavarhat, még a főnököd sem, minden nap külön állítsd be, hogy mikor kapcsol be másnap reggel a telefon- magyarul: éjszaka ne ess kísértésbe-, sokat pihenj és meditálj.
Persze, mondhatnánk ezekre a taáncsokra, hogy triviálisak, magától értetődők- ám egy mobilfüggő számára nem azok! Nekik szükségük van erre!
Úgyhogy, aki meg akar szabadulni egy tehertől, ne habozzon, vásárolja meg vagy kölcsönözze ki könyvtárból Cathrine Price könyvét! Jól fog vele járni!

A könyvet 2018-ban a Libri adta ki, internetes oldala libri.hu, ahol sokféle tematikájú könyvet találsz, sok kiadótól. Megéri rákattintani!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása