Dr.Nagy Jenő:Növények az egészségért

 Dr. Nagy Jenő könyve nem arra való, hogy együltünkben végigolvassuk. Meg kell vásárolni, fel kell tenni az otthoni könyvespolcra, a különösen megbecsült darabok közé, és időnként, ha szükségünk van rá, kézikönyvként használni. Nagyon okos, közérthető nyelvezetű, és rengeteg új információt tartalmaz.Mindenkinek ajánljuk. Ráadásul olyan növényekről szól, melyeket, mi, kárpát-medenceiek is ismerünk. Sokszor különös, megdöbbentő dolgokat tudunk meg azokról a növényekről, melyek nélkülözhetetlen elemei mindennapi étkezésünknek. 

Például: tudta Ön, hogy a paradicsom jelentős szerepet játszik a haj és körmök egészségének őrzésében? Tudta Ön, hogy a brokkoli ciprusi eredetű? Vagy: hallott már Ön arról, hogy az árpa jelentősen csökkenti a koleszterinszintet, és nagyon fontos szerepe van a szívbetegségek megőrzésében? A sárgarépa pedig remek természetes stresszoldó és antidepresszáns? A póréhagyma öli a baktériumokat és a vírusokat (akkor ezért óv a náthától), a fejes káposzta pedig akadályozza a rák kialakulását, sőt, kéntartalma csökkenti a koleszterinszintet. Rengeteg hasznos, átlagolvasó számára eddig nem ismert vagy nem kellően hangsúlyozott tény, ismeret a növények gyógyhatásáról. Ez a könyv tényleg az egészségért van. Középiskolai biológiaórákra kötelező olvasmánnyá tenném. 

Az is nagyon példamutató Dr. Nagy Jenő könyvében, hogy nem akar rábeszélni semmire. Semmiféle módszer, rendszer reklámozása, valamiféle életmód elítélése nem jellemzi ezt a könyvet. Egyszerűen bemutatja, hogy milyen növények milyen gyógy- és egészségmegőrző hatással járnak. Az érthető szövegek, a valósághű illusztrációk kedvet csinálnak a bemutatott növények fogyasztásához.Úgyhogy eszem is egy sárgarépát! 

Szalay Könyvek, 2012.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása