Az élet-Hogyan jött létre? Evolúció vagy teremtés útján?

A meglehetősen hosszú címmel ellátott könyv a Watchower Bible and Tract Society of New York inc. kiadásában jelent meg, angolul először 1985-ben. Minden nyelvet beszámítva eddig több, mint 31 millió példány fogyott belőle, ezzel valószínűleg a Biblia után az egyik legnagyobb keresztény bestseller.
Nem véletlenül. Az élet-Hogyan jött létre? Evolúció vagy teremtés útján című könyv ugyanis nemcsak felteszi a kérdéseket, hanem meg is válaszolja azokat, hitbéli ÉS tudományos alapossággal. Igencsak meggyőzően bizonyítja, hogy a darwinizmus elmélete megbukott.
1. A darwinisták nem tudják megmagyarázni az élet kialakulását. Még soha, senki nem állította elő szervetlen anyagokból, mesterségesen, az élet működéséhez elengedhetetlenül szükséges 20 aminosavat.
2. A kövületek teljes mértékig ellentmondanak az evolúció elméletének. Hiányoznak azok az átmeneti formák ( halakból kétéltűbe, kétéltűből hüllőbe, hüllőből madárba, madárból emlősbe), melyek igazolnák, hogy az egyes új életcsoportok egymásból, folyamatos fejlődés útján alakultak ki.
3. Nincs bizonyíték arra nézve, hogy az ember és az emberszabású majmok közös ősökkel rendelkeztek. Vegyük pl. az Australopithecust! Akárhogy is csűrjük-csavarjuk, az egy majom. Nem ember, nem emberszerű lény, hanem majom. Mégis, középiskolai történelem-tankönyveinkben úgy szerepel, mint az emberré válás egyik állomása.
4. Sem a Homo habilisnek nevezett lényről, sem a Homo erectusról nem áll rendelkezésünkre elegendő számú lelet. Az egész, amit ezekből a lényekből ismerünk, elférne egyetlen asztalon. Nem tudjuk rekonstruálni, hogyan néztek ki ezek az élőlények, minden ábra, amit az úgynevezett ősemberről ismerünk, a rajzolók sokszor igencsak burjánzó fantáziáján alapszik. Sokszor egyetlen fogat ismerünk egy lényből, a rajzoló ez alapján rajzolta meg az ábrát.
5. A tankönyvek úgy emlegetik a neandervölgyit, mint evolúciós oldalágat. Pedig a neandervölgyiből bőséges lelet áll rendelkezésre, ezek pedig azt mutatják, hogy ez valóban emberelőd volt, úgy nézett ki, mint a mai ember, legalábbis erősen hasonlított rá. Csakúgy, mint a cro-magnoni ember. (Ebből, kissé rosszmájúan, levonhatnánk a következtetést: Ádám neandervölgyi volt? ).
6. A környezeti változások hatására nem keletkeznek új fajok, csak változzatok. De a pillangó pillangó marad.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki végre szeretné megismerni az igazságot világunkról, biológiánk alapjairól, történelmünk kezdeteiről.
Azért a Szerző nevét odaírhatták volna...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása