Dr.Winkler Gábor- Gézsi Andrásné- Dr. Baranyi Éva:Gasztronómiai világkalauz

A hazai könyvpiacon hiánypótlónak tekinthető a Dr. Winkler- Gézsi- Dr.Baranyi szerzőhármas könyve, a Gasztronómiai világkalauz. Egyrészt azért, mert kiszolgálja a külföldi konyhák iránt érdeklődő egyre több főznivágyó egyre nagyobb kíváncsiságát, másrészt azért, mert a globális túrát ötvözi a speciális táplálkozási igényekkel rendelkező, különböző egészségügyi problémákkal küszködő, főzni szerető olvasóknak adott nagyon hasznos információkkal és tanácsokkal.

Végigjárhatjuk az egész Földet. "Ehetünk" bélszínt Sztroganof módra Olaszországban, borban pácolt fűszeres csirkét Franciaországban, savanyú vetrecét Romániában, bruschettát Olaszországban és persze belekóstolhatunk a a magyaros ételek elkészítésébe is. Minden ország ételeinek ismertetése előtt bevezető szöveget olvashatunk az illető ország gasztronómiai kultúrájának általános jellegzetességeiről.

Az egyes ételeknél pedig megjelölik a kalóriatartalmat, valamint azt, hogy lisztérzékenyek, cukorbetegek és szimplán csak fogyni vágyók hogyan fogyaszthatják az ételeket. Nagyon értékes része ez a műnek, mert rádöbbbenti az embert: meg kell tanulnunk enni.

Kinek ajánljuk a Gasztronómiai világkalauzt? Mindenkinek. Ez a könyv az, amely afféle kötelező olvasmányként kellene hogy létezzen, minden család könyvespolcán.
Persze, ha csak könyvtárból kölcsönzöd és alaposan elolvasod, úgy is jó.

SpringMed Kiadó, 2013.

xxxxxxxxxxxxxxxx

Nézd meg ezt a blogot is:mediaszemle.blogspot.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása