Gwenda Bond: Stranger Things- Gyanakvó elmék

A Stranger Thinks első részének, a Gyanakvó elméknek cselekménye mozgalmas történelmi időkben, az 1960-as évek végén kezdődik. Az USA-ban vagyunk, annak is középnyugati részén. Terry Ives huszonéves fiatal azt gondolja, életútja ugyanúgy alakul majd, mint apjáé vagy nagyapjáé. elvégzi a főiskolát, aztán majdcsak lesz belőle valami. Ám Valami másként akarja.
Kirobban a hippimozgalom, mely szervesen összefonódik a vietnami háború ellen zajló béketüntetésekkel. Terry részt vesz ilyen politikai happeningeken, valószínűleg- ő legalábbis így gondolja- itt figyelnek fel rá " magasabb helyekről". Egy kutatáshoz keresnek fiatal embereket, de hogy ez pontosan micsoda, arról nem szólnak. Terry mindenesetre belemegy a játékba, elmegy a laboratóriumba. Itt találkozik egy csapat emberrel, akik kissé, hát, furcsák. Különcök, élen Dr. Brennerrel, a meglehetősen extravagáns főnökkel.
Terry hamarosan rájön, hogy többről van itt szó, mint különcségről: ezek az emberek egytől egyig őrültek. Paranoiásak, meg egyéb mindenféle bajuk van. Van, aki nem áll szóba a többiekkel ( igazi csapatember). És a kísérletek végső céljáról továbbra sem tudni semmit...
Gwenda Bond könyve üdítő színfolt a mai sci-fi- irodalomban. Józan, nem az erőszakra hajt, valódi társadalmi problémákat vet fel, azonkívül valahogy kellemes olvasni. Ilyenkor, nyáron, egyenesen kitűnő. Ajánlom mindenkinek.

És ha kíváncsi lenél arra, mit írtak régebben és ma az újságok, kattints ide:mediaszemle.blogspot.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása