Billy Joe Daugherty: Erős család

Billy Joe Daugherty könyve a keresztény családot állítja mintaképül mindazok számára, akik házasságban élnek vagy házasságot terveznek, vagy házasságban éltek, de elváltak. Daugherty kiemeli: a házasság Istentől szentesített szövetség, Isten akarata pedig az, hogy ez a Szövetség örökké tartson. Alapja a feltétel nélküli szeretet, az agapé. Daugherty szerint a híres szeretethimnusz, az 1Kor 13 erről, az isteni szeretetről szól. A 10.fejezetben részletesen olvashatunk a szövetség pecsétjeiről. Megtudhatjuk, miért veszélyes a randizás, főleg fiatalabb korban, s miért nem elegendő, hogy bűnvallással " rendezzük" a folytonos randizást.
Szerző a családi élet minden vonatkozására kitér, vezérfonala mindig a Biblia. Szó esik a gyermeknevelésről ( Daugherty szerint igenis kell fegyelmezni a gyereket), a szexualitásról ( Isten ajándéka, a házaspár legszentebb egyesülése), s azt is megtudhatjuk, milyen okok állhatnak amögött, ha megromlik a házasság. Egymás el nem fogadása, meg nem bocsátás, harag, zsörtölődés- ezek tehetnek tönkre egy jól működő házasságot. Megszabadulhatunk az ősi átoktól is: ha valakinek a családjában túl sok volt a válás, attól még köthet boldog házasságot. Nagyon tanulságosnak tartom a 47. fejezetet: Zárd be az ajtót a viszály előtt!
Na, ezt kellene tenni.

Billy Joe Daugherty: Erős család című könyvét minden kereszténynek és jövőbeli kereszténynek csak ajánlani tudom. Jó stílusban megírt, bibliai idézetekkel gazdagon alátámasztott írás. Jó olvasni. Már csak be kell tartani.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása