Zsiros András:Víziszárnyasok

A könyv alcíme:Kacsák, ludak, récék tenyésztése.
Magyarországon is egyre többen kapnak kedvet kacsák, récék, ludak, hattyúk tenyésztéséhez. Zsiros András:Víziszárnyasok című könyve nekik nyújt nagyon alapos, korrekt szakmai segítséget. sokat megtudhatunk a kacsák, récék, ludak biológiájáról, életmódjáról, szaporodásáról. Nagyon hasznos tanácsokat kapunk az állatok szállításhoz, elhelyezéséhez, a tojások mesterséges keltetéséhez ( asztali és szekrény formájú keltetőben is). Alapos használati utasítássa látja el Szerző a tenyésztőket az utódneveléssel kapcsolatban: mikor várható, hogy a tojásból egészséges csibék bújnak elő, mi jelzi a tojások betegségét, fertőzöttségét.
Megismerhetjük a szárnyasokat leggyakrabban sujtó betegségeket, az ellenük való védekezés helyes módját. Szó esik az állati kártevőkről is: rókákról, görényekről, nyestekről, s mind közül a legveszedelmesebbről, a patkányról. A könyv utolsó fejezete teljes képet ad nekünk a Magyarországon leggyakrabban előforduló víziszárnyas-fajtákról: a tőkés récéről, a vetési lúdról, a mandarinrécéről, a bütykös hattyűról, a sarki lúdról és társaikról.
Azoknak is ajánljuk Zsiros András könyvét, akik tyúkot tartanak. Mi lenne, ha megpróbálkoznának egy-két kacsával, libával, hogy színesebbé tegyék a baromfiudvart? Zsiros András könyve igazi kedvcsnáló, bevezető- jövendő szakemberek számára. Jó sítlusban megírt, komoly szakmai alapokon nyugvó könyv.

Ad Librum Kft, 2018.Itt a Kiadó weboldala:adlibrum.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása