Dani Atkins:A mi történetünk

Jómagam a Reader's Digest Válogatott könyvek 2016.márciusi kiadásában találkoztam ezzel a könyvvel. Bevallom őszintépn, nem vártam sok jót tőle, azt gondoltam, valami amerikai limonádé- aztán elállt bennem a szó.
A történet , azaz A mi történetünk, főhőse egy esküvő előtt álló fiatal hölgy. A leánybúcsú után- és nagyon jó, hogy nem erről szól a könyv, mármint hogy nem taglalja a búcsú részleteit- a három barátnő- főhősünk és a két koszorúslány- hazafelé hajt. Ám eléjük kerül egy szarvas, ütköznek, a kocsi a szakadékban landol, fel is robban. Az egyik barátnő, Ann, meg is hal. Ha nem jár arra bizonyos Jack nevű rokonszenves, izmos és sármos modorú férfiú, főhősnőnk is követi őt a halálba.
Így azonban életben maradt- és beleszeretett megmentőjébe. Igen, az esküvő előtt néhány nappal...

És innen a történet csavarodik, csavarodik, méghozzá igen eredeti módon. Bestsellert is tudni kell írni, na...Dani Atkins nagyon tud. Elenite azt hisszük, hogy nőregényt olvasunk, aztán azt gondoljuk, itt egy újabb thriller, aztán az egész feloldódik- szóval, Szerzőnk nagyon jól muzsikál az Olvasó érzelmi hangszerén.
Ez különbözteti meg a jó írót a közepestől. Hogy ezt tudja.
Minden más csak körítés. Hab a tortán. És így lesz egy könyv A mi történetünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása