Michael Connelly:Az égő szoba

Connelly könyveinek veterán hőse, Harry Bosch nyomozó új társat kap. A Lezáratlan Ügyek Osztályára helyezik őket, csakhogy adódik egy kis probléma: az új társ, Lucy, nem bírja a boncolást. Rendőrnél nem épp szerencsés tulajdonság. Viszont az ifjú hölgy egyebekben bátor, nemrégiben pisztollyal tartott sakkban két banditát, amíg a kommandósok kijöttek.
Bosch és társa igancsak fura ügyet kap. Tíz évvel ezelőtt lelőttek egy mexikói zenészt, a gyilkosa nem lett meg, az ügyből peig politikai perpatvar lett: a mexikói kisebbség nekiesett a rendőrségnek, azzal vádolták őket, hogy nem nyomoztak elég alaposan. Boschnak és társának újból kell kezdenie az ügyet, merthogy egy helyi politikus nyomást gyakorol rájuk. De mit lehet kezdeni egy tíz évvel ezelőtti lövöldözéssel? És mit kutakodik az új nyomozó a régi akták között?
Egy tűzeset ügyét vizsgálja. Hét gyerek halt meg egy illegális napköziben, amikor nem tudtak kijutni a füstből. Lucy a szerencsés túlélők között volt. Bosch azt szeretné, hogyha már a lány nyomoz egy személyes érintettséggel bíró ügyben, csináljanak mindent szabályszerűen. Ez lesz az égő szoba ügye.

Connelly mestere az amerikai típusú, úgynevezett kemény kriminek. Az égő szoba igazi remekmű.
Minden ki van mondva, de sohasem sértőn. Ez a való élet. Az égő szoba végtelenül kulturált, meglepő befejezést hozó, rengeteg eredeti cselekménymotívumot felmutató krimi. Nekem legjobban az maradt meg, hogy egy házaspár megvásárolja egy bérgiylkos házát, és hat évig él együtt az előző tulaj eldugott fegyvereivel...Nem semmi!

Magyyarul a Reader's Digest Válogatott Könyvek sorozatban olvasható, a 2016/3. kötetben. Nagyon izgalmas. Itt a honlap:rd.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása