Dr.Valló Ágnes-Dr.Nemes János:Menedzserbetegségek

Nagyon keveset tudunk a menedzserbetegségek valódi természetéről. Mindannyian hallottunk-tanultunk már stresszről, elhízásról meg magas vérnyomásról, de hogy ezek hogyan károsítják az emberi szervezetet, arról a nagyközönség nagy részének fogalma sincs. Dr.Valló Ágnes és Dr.Nemes János: Menedzserbetegségek c. könyve segít nekünk eligazodni a 21.század egyik leggyakoribb betegségcsoportjának titkai között.
Megtudhatjuk, mi a stressz jó és rossz "tulajdonsága". Képet kapunk az elhízás természetéről, a BMO-indexről ( magunk is kiszámolhatjuk sajátunkat), megtudhatjuk, mi a jó és rossz koleszterin- és a testi tünetek hátterében mindig elővillan a személyiség. Mert a menedzserbetegség kiváltó okai mindig a pszichében, a múltban, a traumákban, az életformákban keresendők. Egyszerre kell orvosnak és pszichológusnak lenni annak, aki ezen betegségek gyógyítására vállalkozik. Miért jelentkeznek testi tünetek a feladatától szorongó anyában? Hogyan befolyásolja gyermeke jövőbeni egészségét a túlzott elvárásokat támasztó, megközelíthetetlen szülő? Hogyan tud világlátásán változtatni egy elfoglalt, minden percében betáblázott ember? Mikor magas egy vérnyomás, és milyen következményei lehetnek a magas vérnyomásnak.? Az egyes fejezetekben szereplő, alapos esetleírások segítik az Olvasót, hogy saját életére ismerjen, kiszűrje a veszedelmes rizikófaktorokat, és ha kell, más paradigmából lássa ugyanazt a szituációt.

A Menedzserbetegségek c. kiváló, remek stílusban megírt, tartalmas
könyvet nemcsak menedzsereknek-üzletembereknek, vagy éppen az ő rokonaiknak ajánljuk, hanem mindenkinek. A mai korban ugyanis még a legalsó pozíciójú közalkalmazottól is elvárják, hogy be legyen oltva némi menedzserszemlélettel. És ha rosszul olt- máris kész a baj.

B+V ( medical&technical) Lap -és Könyvkiadó kft,2000.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása