Tiffany Goodall: Kezdők szakácskönyve

A főzés az emberiség egyik egyetemes ügye, tekintettel arra, hogy mindenki eszik- valamit. Főzni pedig próbálunk, aztán úgyse sikerül.
Vagy mégis?Tiffany Goodall könyve az abszolút kezdőket tanítja mindennapi létfenntartásra. Fotók segítségével, lépésről lépésre követhetjük egy-egy adott étel elkészültét, még egy tizenöt éves kamasz is nyomon tudja követni az egyes fázisokat. A Kezdők szakácskönyvében alapvető ételek szerepelnek, semmi molekuláris gasztronómia, semmi konyha-egyveleg, csak a nyers, mindennapi valóság. Palacsinta, omlett, csokitorta, baconbe tekert csirke, ilyesmik. Ez tehát tényleg a kezdőknek szól, pl. elvált férfiaknak.
Az már más kérdés, hogy ennyire egyszerű ételek elkészítéséhez szükség van-e ilyen bonyolult fotókra, kell-e az egészet ilyen szinten túlmagyarázni. Főzéshez-sütéshez már jobban értő Olvasók túlzottan didaktikusnak fogják találni ezt a könyvet. De nem baj. Nem nekik szól.
Mi többiek, pedig figyeljünk oda a palacsintára, oda ne égjen!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tanuljon meg magyarosan főzni, szakértő nagyiktól, a régi, hagyományos receptek szerint! 06 70 201 4946

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása