Stanislaw Grof: Születés, halál és transzcendencia

Pszichoanalízis. Van-e szó, mely jobban megosztaná az olvasóközönséget? Stanislaw Grof cseh származású amerikai pszichoteraputa tesz arról, hogy ez a megosztó erő csak fokozódjék. Születés, halál és transzcendencia című könyve magyarul még nem jelent meg, a német cím: Geburt, Tod, und Transcendenz.

Grof szerint a pszichiátria minden addigi gyümölcsét ki kell hajítani, és olyan eljárást kidolgozni, mely viszavezeti a pácienst az anyaméhig!! Merthogy Grof szerint minden konfliktus oka a magzati létben keresendő ( Freud még csak a gyermekkorig mert visszamenni... ).Hogy hogyan lehet valakit visszavezetni az anyaméhbe, magzati tudatállapotba? Hát, irányított relaxáció segítségével, és ezzel megérkeztünk oda, Kedves Könyvbarátok, hogy ez a könyv bizony

okkult, merthogy
1. Elképesztően manipulatív
2. Az egyén viselkedését, véleményét determinatívnak tünteti fel. Ha a magzati létben már minden lényeges megtörtént, akkor mi szükség van egyáltalán világra jönnünk?
3. A szellem irányításával utaztat létben, térben és időben. Erre, véleményem szerint, csak Isten és a Sátán képes. Isten nem tesz ilyesmit az emberrel, marad a felsorolás második eleme..Az irányított relaxáció, az bizony hipnózis. Az pedig okkult.

Szóval, ezt a könyvet nem ajánljuk kivéve szakembereknek, nekik is azzal a feltétettel, hogy kritikusak maradnak. A Születés, halál és transzcendencia című könyv okkult és tudományosan nem alátámasztható. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása