Ray Bradbury: Októberi vidék

Minden írónak van egy kísérletező korszaka. Amikor még nem tudja, mely műfaj, mely hangnem, mely tematika hozza meg számára az igazi hírnevet ( van olyan író, akinek csak ilyen korszaka van...). Szóval, a világhírű sci-fi író, Ra Bradbury sem úgy kezdte, hogy minden készen volt. Ő is keresgélte helyét azon a hatalmas piacon, amit " amerikai irodalom"- nak hívnak.
Az Októberi vidék című könyv Ray Bradbury krimijeit és kíséretet-novelláit tartalmazza. A Bradybury-s milliő már megvan: a halál állandó közelsége, folyton ősz és tél, depresszió és melankólia, világformáló bölcsesség, mely szorult helyzetekből kihozza az embert, a jellem, mint rejtett dimenzió- a fiatal Bradburynek már volt világlátása, formavilága még nemigen.
 Egy farmerről kiderül, hogy ő maga a halál, aki a szomszédokat pusztítja. Két idős asszony, igazi falusi pletykafészkek, megidézik volt szerelmüket, és sötét erőkkel szövetkeznek annak érdekében, hogy követhessék őket. Emberek megtanulnak repülni, pontosabban: valaki megtanítja őket, s hogy miért is repülnek, örökké titok marad számukra. Bradbury novellái- bár nem a sci-fi műfajához tartoznak, igazán fantasztikusak, annyiban, hogy " fantasztikus" emberek és jellemek töltik meg őket. Szórakoztató történetek, de elalvás előtt senkinek nem ajánljuk ezt a könyvet, amúgy vonatra jó.
Kellemetes borzongást!

Ha pedig keresztény szemmel vizsgáljuk Bradbury történeteit, csak annyit mondhatunk: okkult. Tehát: keresztényeknek nem ez lesz a nyerő olvasmány. De ezt csak zárójelben jegyzem meg.

Itt pedig a kiadó weboldala:agavekonyvek.hu
Akik szeretik a színvonalas krimit, thrillert, sci-fit, sok érdekességet találhatnak itt. De más műfajok kedvelői is nyugodtan látogassanak el a weboldalra! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása