Joy Fielding:Hiányzó mozaikok

Joy Fielding:Hiányzó mozaikok című könyvét a lélektani krimi (vagy ha úgy tetszik:pszichothriller)kedvelőinek ajánljuk.
A regény főhőse Kate Sinclair,negyvenhét éves családterapeuta,akinek azonban,úgy tűnik,leginkább saját családjával gyűlik meg a baja.
-Férje,Larry,egyre kevesebbet foglalkozik vele,mostanában inkább az ügyfeleivel ( vagy talán másokkal?) jár rendszeresen golfozni.
-Anyja egyre inkább öregszik,és egyre kevésbé képes közösségben élni. Liszt helyett mosóport tesz a sütibe,attól retteg,hogy valaki követi,és rendszeresen bántalmazza a nyugdíjasotthon lakóit. Egy kilencvenéves urat például fejbe vág golfütővel.Hát igen:a kedves mamán az Alzheimer-kór tünetei mutatkoznak.
-Kate nagyobbik lánya,Sara,folyton lázadozik,bulizik,drogozik és pasizik. Azonkívül folyton hazudik. Egyszer a szó szoros értelmében összeverekszenek Kate-tel.
-Kisebbik lánya,Michelle,olyan jó kislány. Az olvasó szemében pont ettől válik gyanússa,hiszen mégiscsak lélekrani krimiről van szó...
-A legnagyobb szám mindannyiuk közül Kate mostohahúga,a család örökös fekete báránykája. Épp akkoriban tárgyalják ugyanis a sorozatgyilkossággal vádolt  Colin Friendly ügyét. Jo Lynn beleszeret Colinba,minden nap ott ül a tárgyaláson. Colin észre is veszi,így aztán a kapcsokat egyre szorosabbá válik.
És hogy minderre a tortára még hab is kerüljön,felbukkan Kate régi szerelme,Robert,és felajánlja neki:vezessen lélektani rádióműsort.

Hogy mi lesz a sztori vége,valóban bűnös-e Colin,s felbomlik-e Kate házassága,azt negtudhatjuk Joy Fielding:Hiányzó mozaikok c.könyvéből. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Hogy fokozzuk az izgalmakat:az is kiderül ám,hogy Kate húga,az egzaltált Jo Lynn,miért szeret bele olyan férfiakba,akik veszélyesek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása