Glynis Peters:Az eltitkolt árva

 Glynis Peters kónyve egyszerre történelmi regény,lélektani regény,és thriller. Az Eltitkolt árva nem valamiféle leányregényes álmodozás,hanem maga a kőkemény valóság. Olyan történet,amelyet háborúk idején sűrűn hall az ember.

1940-ben járunk,a második világháború és az egész emberi történelem egyik fordulópontjában. Megkezdődőtt az angliai légi csata. Rose szüleit a Luftwaffe bombája megöli,a hatéves kislány teljesen magára marad. Elenor egy vidéki középbirtokos lánya,aki éppen most szakított kétes előéletű udvarlójával. Magányosnak és elhagyottnak érzi magát. A két magányos lélek egymásra talál,a nagylány befogadja a kicst,vigyáz rá,anyjaként gondozza.

Csakhogy jönnek a regényekben szokásos mindenféle bonyodalmak. Kiderül,hogy a kis Rose származása körül valami nincs rendben,talán örökbefogadták,vagy valami ilyesmi. Márpedig az 1940-es évek pŕűd és előítéletes Angliájában ez felér azzal,mintha bűnöző lenne az illető. A másik gond az,hogy Elenor szerelmes lesz,csinos,fiatal lány,miért ne lenne. Kérdés,hogy az udvarlók mennyire fogadják el egy számukra vadidegen hatéves kislány létezését a házukban. A lány persze próbálja együtt tartani a kis kétszemélyes családot,kérdés,meddig bírja a férfiak ostromát.

Glynis Peters könyve bestseller és irodalom. Kitűnő nyelven írt,lélektanilag pedig már a kegyetlenségig megejtő könyv. Más,mint amit tanultunk a második világháborúról. Éppen ezért csak erős lelkű,bonyodalmakhoz szokott Olvasóinknak ajánljuk Az eltitkolt árva című kõnyvet. Kitűnő,színvonalas munka,aki felkészūlt rá,annak hatalmas élmény lesz. 

I.P.C.Mirrors Könyvkiadó


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása