Michelle Frances:Az új munkatárs

 Michelle Frances:Az új munkatárs című könyve igazi,klasszikus pszichothriller,abból a régi jó fajtából,amin az Olvasó izgul,aztán megnyugszik,majd megint izgul,és ez így megy egészen a regény végéig.

A történet úgy indul,hogy Carrie és Adrian,az agilis producer és a tehetséges,rangos elismeréseket arató fiatal író boldog házasok. Vannak közös álmaik,céljaik,szakmai körökben egyre ismertebbé válnak, Adrian írói pályája pedig üzletileg is egyre sikeresebb. Aztán egyszer csak Carrie bejelenti,hogy tizennégy hetes terhes. Adrian szemmel láthatólag nincs felkészülve az apaságra. Carrie ettől elkedvetlenedik.

Carrie és Adrian életének elképesztő kontrasztja Emma élete. A fiatal lány diplomája megszerzése után két évvel még szüleinél lakik,nincs rendes állása. Apja azt szerette volna,ha orvos lesz,Emmának inkább a művészetekhez volt hajlama. Anyja folyton nyúzza Emmát,keressen valami rendes állást. A lány talál is egy hirdetést,melyben filmstúdió keres gyakornokot. Pont Carrie stúdiója.

És megkezdődik a nagy ámokfutás. Emma minden frusztrációját,elfojtott keserűségét kiéli. Ambíciózusan tör előre,senkit és semmit nem néz. Rástartol Adrianra,el akarja venni főnöke férjét.

És ezen a ponton felébred az Olvasóban a kétely. Biztos,hogy az a jó,akit annak érzünk?Biztos,hogy Emma a rossz?Nincs ebben a furcsa karrier-történetben valami több,valami olyan,amiről nem tudtunk?Vagy tényleg csak egy fiatal lány tankszerű és aljas bizonyítási vágya ölt testet?Michelle Frances könyve éppen azért lebilincselő,mert nem tudjuk,hogy magát az igazságot látjuk,vagy csak részigazságokat. Mindvégig érezzük,hogy Az új munkatárs még tartogat valami extrát. Olyat,amit még nem is sejtettünk. Mindenesetre az biztos,hogy ebben a történetben Emma is tragikus hős.

Éppen ezért ajánljuk ezt a nagyszerű thrillert mindenkinek,aki szeretne egy jót és izgalmasat olvasni. Nagyon nehéz letenni Michelle Frances remekművét,mert meg akarjuk tudni,vajon a jó győz vagy a rossz. Egyikre sincs garancia.De a könyv nagyszerű,várunk a tehetséges Szerzőtől további műveket.

Magyarországon kiadja a 21.Század Kiadó

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása