Jeffery Deaver:Koporsótáncos

 Jeffery Deaver bűnügyi regénye elképesztő izgalmakat tartogat az Olvasó számára. Egyúttal megállapíthatjuk azt is,hogy a Koporsótáncos című könyv magasan felülmúlja a szokásos amerikai bestseller-átlagot. Mind cselekményvezetésében,mind pedig karakterábrázolásában igen érdekes egyedi,felejthetetlen.

A köny főhőse Lincoln Rhyme detektív,aki-mivel egy baleset után tolókocsiba kényszerül-tanácsadói feladatokat lát el kiemelt ügyekben. Most nagyon nehéz feladatot kap. A Koporsótáncos nevű bérgyilkos a városba érkezett,és megölt egy tanút. Meg kellene menteni a tanú feleségét. 

Úgy néz ki,minden elveszett. Mire a nyomozók felkeresik Rhyme detektívet,addigra a Koporsótáncos már meg is találta a védett tanút. Hiába viszik az asszonyt és barátját egyik házból a másikba,a bérgyilkos mindig megtalálja őket. Az asszonyt ugyan nem sikerül megölnie,viszont több rendőr és FBI-ügynök is belehal az összecsapásokba. 

Egy délután a Táncos éppen a döntő,utolsó lövésre készül,mikor is egy csavargó,hajléktalan férfi megtámadja. Emberünk ekkor új tervet kovácsol.

Rhyme detektív pedig elgondoklkodik. Csakugyan jól látták és értelmezték az addigi eseményeket? Nem kellene nézőpontot váltani? 

Azért tartom nagyon sikerült könyvnek Jeffery Deaver regényét,mert minden akciódús "jelenet" változtat egy kicsit a történeten,új nézőpontokat hív életre,új kérdések feltételére inspirálja az Olvasót. Kicsit olyan,mint egy görög dráma,ahol fordulat és felismerés követi egymást. 

Kinek ajánljuk Jeffery Deaver könyvét? Minden krimirajongónak,de azért kezdőknek nem. Magyarul a mű először a Reader's Digest Válogatott Könyvek sorozatban jelent meg,Kovács Attila fordításában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása