Steigervald Krisztián:Generációk harca

 Steigervald Krisztián könyvének más az alcíme is beszédes: Hogyan értsük meg egymást?
A első, ami a könyv kézbevételekor felmerült bennem: valóban harcban állnak a generációk? Valóban olyan kibékíthetetlen az ellentét az X ,az Y és az alfa között? Erről azt gondlom: ha harcban ritkán állunk is, az értetlenség megvan. Az X generáció tisztességben megöregedett vállalkozói nem értik, ,a Z-s fiatalok miért nem kötődnek annyira a munkahelyhez. A nagymamik nem értik, miért nem eszik az unokájuk húst és miért kés spagettit a karácsonyi asztalra. A Generációk harca című könyv pontosan abban segít, hogy ezt az értetlenséget eloszlassuk magunkban és másokban is, és meglássuk más generációk pozitív értékeit, szokásait, viselkedési normáit is.

Tudták például, hogy a veteránok generációját építők generációjának is nevezhetjük? Vagy kérdezték már valaha Z-s gyermeküktől, hogyan függ össze a mogyorókrém nem-fogyasztása a föld védelmével? Belegondoltak már abba, hogy az unoka nem azért foglalja le magát mobiltelefonjával, mert nincsenek barátai, hanem azért, mert számára ez az élet természetes része? És mi köze az ifjúkori walkmanezésnek ( a mai negyvenesek tudják, miről van szó) a felnőttkori munkamániához?
Steigervald Krisztián könyvéből kiderül, hogy Szerző nemcsak elméletben, de gyakorlatban is ismeri a generációk mindennapjait, talán furcsának tűnő szokásait. Éppen azért azt javaslom mindenkinek, de főképp a szülőknek, tanároknak, hogy vegyék meg ezt a könyvet, és alaposan olvassák el.
Ha ezt megtették, adják oda a gyerekeknek, hogy ők is olvassák el. Talán sok dolog érthetővé válik számukra.
A könyv pedig a 2020.év egyik bestsellere lehet- remélem, nemcsak Magyarországon, hanem Európában is.

Partvonal Kiadó, 2020.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cormac McCarthy:Az utas/Stella Maris

Krasznahorkai László:Megy a világ

Guy de la Bédoyére:Praetorianusok.A római császári testőrség felemelkedése és bukása